Praktijk Gentle Baby
voor moeder & kind in Emmen

Baby

De baby’s eerste weken zijn heel intens, zowel voor de baby als voor de ouders. Een grote golf aan liefde en onzekerheid die je nog niet eerder hebt gevoeld.

Een moeder heeft haar kindje 9 maanden bij haar gedragen en mogen voelen. Het moment dat de baby wordt geboren, wordt ook het moedergevoel geboren. Sommige vrouwen omschrijven het als instinct of onderbuik gevoel.

Als je kindje huilt geeft dit bij de moeder vaak ook een onrustig gevoel. Je moedergevoel gaat gelijk op onderzoek uit wat je kindje heeft en hoe je kunt helpen. Huilen is voor baby's een manier om te communiceren.

Oorzaak huilen:

Honger

Vieze luier

Slaap

Willen knuffelen

Darmkrampjes

Niet lekker zijn

Boertje laten

Te warm of te koud

Last van ongemak

Spanningen

 

Darmkrampjes

Bijna alle baby’s krijgen of hebben last van darmkrampjes. Dit komt doordat het spijsverteringsstelsel van de baby nog niet af is als de baby wordt geboren. Krampjes ontstaan meestal door luchtbelletjes in de darmpjes, die nog moeten rijpen.

Soms lijkt het net of de buikkrampjes van het ene op het andere moment zijn verdwenen.

Bij buikkrampjes is de baby vaak erg onrustig en ontroostbaar. Je kunt darmkrampjes of obstipatie herkennen aan:

  • Hard en rommelend buikje
  • Verkramping van het hele lichaam
  • Opgetrokken benen tot aan het buikje
  • Pijnlijk en vertrokken gezichtje
  • Baby raakt overstuur

Bij darmkrampjes is babymassage zeer effectief. Bij de massage zet je de darmen in beweging. Babymassage geeft verlichting en stimuleert de spijsvertering.

*Als je je zorgen maakt over het huilen van je kindje, of als je vermoedt dat je kindje ziek is of pijn heeft, vraag dan een arts om advies.